Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kokon...

Wydostaje się.
Poznaje życie.
Ciężka praca
Miłość, zakochania
zdrady, kłamstwa.
Niby zły...
Narzekają.
Czasem dobry
Czasem dręczy
Często męczy
siebie...
Takie życie
-ciężkie.
Starość...
Litość dla starości.
Już nie taki zły
Zrozumiały nawet...
Tak wypada- chory.
Skrobie go od środka
Nowo narodzony twór.
Niby zły
W przeszłości
Możliwe, wierzę.
Lecz...
Dla mnie...
Jak najlepiej się dało.
Jedna osoba
-szczęśliwa.
Naprzeciw mnie
-zranieni, skrzywdzeni.

Zapomniany zostanie.
Przez jedną osobę zapamiętany.

Czeka na Śmierć.
Odrzucony, zniewolony.
Komu żal?
Mnie.

81 776 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • Albert Jarus

    4 January 2013, 15:29

    niczym krąg życia

  • scorpion

    4 January 2013, 15:04

    ciezki? naprawde? Hmm... moze mi sie wydaje jasniejszy, bo jestem autorem, sam nie wiem...

  • Papużka

    4 January 2013, 14:32

    hym a tak już poważnie, ciężki.. ale bardzo dobry.. warto go przeczytać 2 razy.

  • Papużka

    4 January 2013, 14:01

    jak dla mnie jeden wielki chaos :)

  • słoneczniki

    4 January 2013, 13:34

    Intrygujący wiersz...