Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

fragmenty

wydeptałem tę ścieżkę sam
między pierwszą a kolejną wyspą
był tylko wiatr
potem namalowałaś fale

na koniec dnia
wędrowcy gaszą słońce
zapadają w sen letni
na chwilę

rankiem
napijemy się zielonej herbaty
na nieobecnej trawie
pocałujesz mnie
kolejnym słowem
z nienapisanej książki

w zamkniętym wierszu
Pan Bóg stoi w oknie
i głaszcze nasze koty

27 548 wyświetleń
323 teksty
8 obserwujących
  • RozaR

    1 June 2022, 13:12

    Ten portal kipi przytaczanymi tematami.
    To tak jak by prawie -wszyscy tutaj wzdychali tak samo i do tego samego.
    To bardzo okrojony świat a do tego bardzo naiwny.
    Moje wiersze trzeba rozumieć choć staram się pisać dość prosto, może warto zapytać o co chodzi.
    Poezja to nie tylko westchnienia i miłosne ciągoty - to znacznie coś więcej - to dzwon ludzkości !
    Polecam być świadomym i wrażliwym .

    • 1 June 2022, 16:24

      W pewnych kwestiach , które poruszyłeś z pewnością masz rację.
      Jestem tego świadomy i myślę, że posiadam dużą wrażliwość. Oprócz wstępu , fajny komentarz, który warto przeanalizować.
      Pozdrawiam

  • Kamil Borkowski

    29 May 2022, 12:38

    Świetny wiersz. Gratulacje. Pozdrawiam autora, czytam od dawna, rozpoznaję od razu.

    od Eneida, Ciska, RedRose
    • marekg

      30 May 2022, 08:59

      Dziękuję

  • RozaR

    28 May 2022, 06:45

    Flaki mi sie wykręcają - disco polo poezji.
    Wyspy
    Wiatr
    Fale
    Słońce
    Sen
    Oczywiście picie herbaty
    Koty
    Nienapisana książka
    Brakuje k... ciepłego koca .
    Oto ogólnie hasła najczęściej poruszane - do porzygu .

    Ten wierszyk jest napisany w stanie zamroczenia rują .

    • OGRODY-MARZEŃ

      28 May 2022, 06:48

      Rozar jesteś bezczelny.
      Nie podoba Ci się to idź dalej i napisz lepszy wiersz. Chyba potrafisz? :-)

    • 28 May 2022, 15:16

      Co w związku z tym , że "flaki Ci sie przekręcają" ?
      Degustowanie się herbatą w towarzystwie kota, na wyspie w letni słoneczny dzień, gdy wiatr porusza senne fale.
      Można zacząć pisać, książkę...?
      Dlaczego nie ? Chociażby przy muzyce disco polo. Jeśli ktoś lubi i chce to robić.
      Konstruktywna opinia. Szczera pomocna podpowiedź, pomoc w pisaniu. Jeśli czujesz się osobą kompetentną. Twoja nie była taka opinią.
      I powiem szczerze, też poczułem burczenie w brzuchu ,próbując zorientować się co sobą reprezentujesz, gdy przejrzałem Twoje teksty.

    • marekg

      28 May 2022, 21:01

      Kiedy człowiek osiągnie półwiecze ze rdzawym hakiem,
      docenia i cieszy się z każdej odwiedzonej wyspy , wiatru , fal i słońca. Cieszy wszystko ,łyk herbaty w kocim towarzystwie i ponury a czasem radosny świat oraz ludzie nawet ci w stanie zamroczenia rują -Piękne !
      Dziękuję za opinie i Pozdrawiam