Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiara

wyczekuje trzepotu skrzydeł gołębich
jak szansy
moje serce jest wolne od skazy
przezroczyste nikłe plastry
tyle razy błądząc po świecie po omacku
ciężko już coś dostrzeć w tym tłumie bez twarzy
wolnością jedynie mogę nazwać
szaleńczą pogoń
za tym kim mogłem być
gdyby nie to co sprawiło kim jestem teraz
stało się
rzekło samo
banita z niechcianymi myślami zza kurtyny
woła widownię podczas spektaklu
- o kromke mi dajcie -
jedno ziarno wiary
ona ogrzewa ludzkie wnętrze
jak rum
chłodnych nocy zbawca

mówią że nadzieja umiera ostatnia
w takim razie pierwsza umiera wiara
daj spokój
każdy szuka szczęścia
choćby w wiary oparach

17 065 wyświetleń
190 tekstów
11 obserwujących
  • fyrfle

    23 April 2017, 12:05

    Trzy ostatnie wersy i życie ma sens