Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wybuch

Wybuch

Wybuchnąć zawsze można
Machnąć rękami i słowem
Tylko po co
Przyspieszać
Gdy można wszystko spokojnie

Wsłuchać się w słowa
Mówione do rzeczy
Poznać opinie przeciwną
Polemizować
A nawet zaprzeczyć

Wykładać racje dosadnie
Lub sprytnie z boczku
Poprzez ogródki pokazać
Że faktom
Nikt nie zaprzeczy

Ale można …a jakże
Wybuchnąć gniewem
Dolać oliwy
I wyjść trzaskając drzwiami
Być obrażonym i niepokonanym

76 456 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!