Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sen

wybrałam się w sen
daleki sen
choć przeminie
wiem
to na skraju lasu
wśród traw
pojawi się cud
ujrzę me marzenie
dotykiem ust
poczuję smak
a zapach namiętności
przeniknie przez serce
dotknie najdzikszych
zakamarków wszechciała
świerszcze zagrają
radosną hosannę miłości
niebo otworzy głębię
w naszych oczach
połączą się łzy radości
i niby deszczem
zmyją resztki kurzu
pozostałym
po długim śnie

27 427 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!