Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdy proszę

lekceważ brak pytań czy porafisz
bez zbędnych cedzideł
lub wymyślnych pryzmatów
powtórzyć raz jeszcze

nie patrz

i przebacz ciszy akty
zbłąkanej na krawędziach marzeń
usypanych w półmroku
na szczątkach chwil nie naszych

nie płacz

i nie karć łez zrozumienia
co potrafią odzwierciedlić ilość
zabliźnionych zdarzeń
w bezcenności straconego nieba

gdy proszę nie karz...
https://www.youtube.com/watch?v=oVslvM30EWI

25 988 wyświetleń
524 teksty
59 obserwujących