Menu
Gildia Pióra na Patronite

WYBACZ MI BOŻE

Wybacz mi Boże, lecz wątpię ja w Ciebie
Sam się zgubiłem gdzieś wewnątrz siebie
Raz chcę być z Tobą, raz przeciw Tobie
Raz czuje trwogę, raz drwię z Ciebie sobie

Raz Cię miłuję i sercem i duszą
A raz bym Cię przeklął i złe myśli aż kuszą
Raz wznoszę modły i w pierś się uderzam
A raz z nienawiści cios zadać zamierzam

Wybacz mi Boże, jam zagubiony
Do krzyża i wiary plecami zwrócony
Choć pragnę i szukam, nic nie znajduje
Wybacz mi Boże – ja Cię nie pojmuję

19 699 wyświetleń
162 teksty
0 obserwujących
  • marka

    25 December 2014, 01:32

    Warto poczytać Biblię, to sprawy się rozjaśnią.