Menu
Gildia Pióra na Patronite

Całym światem nie potrafię być

Wybacz mi
Bo ja nie umiem być
Dla kogoś
Światem całym

Zarywać nocy
Poświęcać dni
Błagając by momenty trwały

Ja nie potrafię
Iść za rękę

Gruntu wciąż szukam pod nogami

Ja nie potrafię
Żyć tą chwilą
Kiedy jesteśmy całkiem sami

Błądzę gdzieś myślą
Po innym świecie
Depczę ścieżki
Całkiem nieznane

Szukam tego
Czego nie będzie

Uciekam tam
Gdzie nie ma granic

Patrzę w tył
Ale
Zostawiam wspomnienia

Rozpędzam się
Biegnę im dalej

I nagle sobie przypominam
Że ja nie umiem
Być dla kogoś
Światem całym

26 095 wyświetleń
250 tekstów
15 obserwujących
  • onejka

    17 January 2017, 18:33

    Oby tylko, kiedy nadejdzie ten dzień, gdy będziesz gotowa i ten ktoś był gotowy na ten dar :)

    Ładny, szczery wiersz :)

  • Cris

    16 January 2017, 22:18

    również pozdrawiam.

  • MartynaR

    16 January 2017, 22:12

    Cris, mam taką nadzieję. Całkiem przyjemnie mogłoby być- być całym światem, dla kogoś, kiedyś :)
    Dziękuję, pozdrawiam.

  • Cris

    16 January 2017, 22:10

    może dziś nie, ale kiedyś...ładnie :)