Menu
Gildia Pióra na Patronite

GNIEW

W Wielki Piątek nauczałeś
Wielokulturowość różnorodność
Emigranci ekonomiczni braćmi

W Wielką Niedzielę diabeł
Wydrwił zakpił z twojej poprawności
I zamknął twoje usta
Osiemset dwudziestoma ośmioma
Litrami krwi kolejnych świętych

Sprowadził cię z powrotem na ziemię
Na tę ziemię do nas
Powiedz tamci święci
Na co i komu

To nie jest tak że nienawidzimy
Rozumiemy każdy chce godnie żyć
Po prostu tak trudo wytłumaczyć
Sobie dzieciom wnukom że
Okazać serce to podpisać cyrograf
Na bestialską w męczarniach śmierć

297 746 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!