Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

w tym ciele rozdartym obietnicą śmierci
przejrzałym owocu wiatru co pęka
pod naporem dłoni lat
na jedno twoje słowo
mógłbym utkać ciszę ze światła
śnieżącego na skroniach jak korona rozstań
i u zeszłego zmartwychwstania
odsunąć głaz i zawezwać wszystkie
anioły jakimi bije ci serce

a potem zapomnieć mamo
że ślepym się było na żal tej nocy
na niemiłość co przyciska usta do oczu

a potem zapomnieć że tak można
srebrem odpłynąć w spojrzenie poezji
bez zmiłowania

(2018)

28 887 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • 25 June 2018, 17:01

    No widzisz, spóźniłeś się, ale został jeszcze mecz... o pietruszkę. ;)

  • Kamil Borkowski

    25 June 2018, 12:50

    Miałem wczoraj napisać, żebyś trzymał kciuki za mecz, ale... teraz to już szkoda gadać ;P

  • 24 June 2018, 09:50

    Bardzo ładne. :)