Menu
Gildia Pióra na Patronite

Milczymy

W tych wagonach wiozą ludzi
do wielkiej fabryki czekolady
wyją psy

Człowiek o niezmąconej twarzy
z kolorowym pejczem w ręce
będzie przeganiać żywy towar
do silosów błyszczących w blasku słońca

Ktoś zakręci wielką machiną
z kominów buchnie ogień
i będą modliły się starsze kobiety
z drżącymi różańcami w dłoniach

Nieposłuszni posłużą jako komponent
do wyprodukowania słodyczy
życie zwinie się zlęknione
przez zakratowane okno w łaźni
ktoś będzie krzyczeć

Pomocy

W pobliżu wirują wrony

127 832 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • donotswallow

    13 June 2014, 15:38

    oby zbyt szybko znów nie upadła granica człowieczeństwa

    bo upadnie. na pewno

  • dana1596

    13 June 2014, 10:09

    mam skojarzenia z obozami koncentracyjnymi...