Menu
Gildia Pióra na Patronite

W twych dłoniach

W twych dłoniach
Ciepłych jak wiosenne słońce
Ogrzać pragnie swe serce pewien ktoś
Kto co noc tęskni i płacze

Lecz nie skarży się Bogu
Że umiera powoli
Na życia progu
Samotnie jak pies

Czy pragnieniom tym nastąpi kres
Czy pojawisz się jak deszcz w upalny dzień
I zdążysz tuż przed śmiercią
Dotknąć jeszcze ust jej

27 426 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • Cris

    6 February 2016, 01:09

    smutkiem powiewa...
    :)