Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odejdę

wtulona w szary dzień
samotnie jak kwiat na dzikiej łące
czekam na cieć nocy
może usnę przy źdźbłach trawy
utulona mchem
oczy zamknięte
ale serce bije jak dzwon
widzę cię wciąż
pod zamkniętymi powiekami
muszę zapomnieć
odfrunę rankiem
na skrzydłach orła
gdzieś gdzie kończy się czas
utopię siebie
w studni nicości
odejdę
a ty zostań sam

27 415 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • Cris

    27 August 2015, 13:31

    Ładnie zapisana tęsknota.
    Pozdrawiam :)