Menu
Gildia Pióra na Patronite

na przełaj do drzewa

wtulić głowę
w koronę dziecięcej czereśni
w kurz - na drodze wezbrany
nasiąknąć na wietrze
pogłosem ze studni bez grosza
objąć się
wzruszeniem zza zakrętu
gdzie rower pordzewiały przy starej mleczarni
remiza i płot wyłamany

cóż więcej - oto strona mojego świata
dom bez ciebie żyjący
wspomnienie: głos co wzrasta jak łąka
i łzy
okno obrócone do słońca

28 887 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • Anna S.

    14 July 2021, 08:21

    Pięknie ujęta tęsknota, podobna do mojej.