Menu
Gildia Pióra na Patronite

„Życie Cieni”

W tłumie ludzi znajdź choć jednego człowieka
Co ma odwagę stanąć, gdy cała reszta ucieka.
Znajdź człowieka co człowiekowi człowiekiem
Co na odchodne nie da cykuty, lecz nakarmi z dobroci lekiem.

Znajdź pośród tłumu, kogoś prawdziwie szczerego
Kogoś z sercem większym niż własne ego
Znajdź dobro czystej postaci w czynie, a nie w słowie
Kogoś kto nie obojętnością, lecz pomocą na krzywde odpowie.

Nie sposób znaleźć dziecko, więc znajdź człowieka dorosłego.
Z całą gamą doświadczeń i przez życie poranionego.

Jak znajdziesz to mi powiedz, Ja życzę powodzenia.
Świat już nie jest miejscem ludzi.. lecz ich Cienia.

Zapraszam na Moją stronę - https://www.facebook.com/innastronaduszy/

26 547 wyświetleń
322 teksty
3 obserwujących
  • rastanatusia

    20 January 2018, 19:28

    Dziękuję bardzo za tak miłą opinie :) Pozdrawiam serdecznie

    Ps. Jeśli nie ma nikogo pośród tłumu to zróbmy wszystko byśmy znaleźli takiego człowieka patrząc w lustro :)

  • Smurf007

    19 January 2018, 21:34

    muszę zgodzić się z przekazem
    kurcze, chyba właśnie to robię..
    i to bardzo

    ..ocierające się o mnie słowa
    jak kamienie mijane na codzień
    gdy ścieram własny..

    identyfikuję sie z wierszem
    i wiem, że nie muszę uzasadniać..;p

    refleksyjne, mocne słowa
    (chyba nawet z dnem podwójnym)
    :)

  • rastanatusia

    19 January 2018, 15:51

    Właśnie, zycie Nas doświadcza i rani, dlatego trudno znaleźć kogoś dorosłego, który ma cechy takie jak w wierszu :)

  • Persiasty

    19 January 2018, 15:39

    Kiedyś znałem takiego osobnika , ale życie go zgubiło.

  • 19 January 2018, 14:49

    jeszcze sa tacy ludzie... na szczęście