Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czasami łatwiej o przebaczenie, niż przyzwolenie

Wtedy...

Gdy lęk odczuwając
możesz, nie chcesz się wycofać

Gdy granice przekraczasz
chcąc, a nie mogąc zawrócić

Gdy pozorami zwiedziona
zdradzasz samą siebie

I impulsowi ufając
plamisz swe sumienie

... łatwiej o przebaczenie
niż przyzwolenie.

8617 wyświetleń
54 teksty
43 obserwujących
  • 26 July 2015, 09:08

    Gdyby nie było dwóch przedostatniach wersów byłabym skłonna podejrzewać że to ja napisałam ten wiersz , na jawie
    Bardzo dobry
    czuję go , całą sobą
    tytuł wieńczy całość

  • motylek96

    6 January 2011, 20:30

    Zabieram...

    Muszę swoje życie przemyśleć...