Menu
Gildia Pióra na Patronite

NRD

wtedy zapytałem
gdzie mieszkają poeci
była wiosna
w kolorach orwo

ktoś wbrew
ułożył berliński mur
to nie moje klocki

jeszcze nierozebrany
z marzeń
płakałem jak dziecko
komunizm trzymał
mnie za rękę

tylko w wierszu
była dziura

26 953 wyświetlenia
312 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!