Menu
Gildia Pióra na Patronite

odliczanie

wtapiam się w analogowy cyferblat
ale nikt nie zwróci nam czasu
piasek z pękniętej klepsydry
rozsypał się między nami

"na zawsze"
gdzieś wyryte na stacji
a jednak wieczność nas dzieli

oddalam się od ciebie codziennie
ale kiedyś pokonam zegary

i zanim spadną gwiazdy
będę spełnionym życzeniem
i jak wskazówki na tarczy
w swoim czasie znów się spotkamy

Niech to będzie piękny Rok, Kochani, rozwijajcie skrzydła, nie smutki, ostrzcie pióra, nie zęby i zarażajcie optymizmem jak dotąd!

137 917 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • kati75

    1 January 2020, 13:50

    Madziu super pomysłów i zdrowia na Nowy Rok;-)

  • Naja

    31 December 2019, 11:31

    Wiem Giulii... Kocham tę Twoją wiarę :-)))

    Przesyłam na Nowy Rok uściski - serdeczne i moocne :-)))

  • giulietka

    31 December 2019, 10:13

    Naja, jeśli istnieje czas, to możesz mieć rację;) ale ja wierzę, że c.d.n. ;)
    Dzięki za opinię, i najlepszego w Nowym Roku!

    od Naja
  • Naja

    31 December 2019, 09:55

    Myślę, że to może być zbyt późno...