Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gniew

Wtapia się i nasila
w nim gaśnie wszelka siła,
Choć kocham i jestem - zabijam
Nie sobą lecz zawiniam,
W szale spowijam już martwe czyny,
które skatował czas
a zrobił to po to byśmy znów mieli nas.
Zimna sztaluga cienia
roznoszę w proch wszystko
szukając ukojenia,
Z ust wylatują haniebne pociski
Wtapiając się w serce, Zabijają bez zmartwychwstania
Po co te łzy?.. Przecież to już po wszystkim ...

3355 wyświetleń
35 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!