Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na sprzedaż

Wszystko na sprzedaż
od estrady po wystawy
Ludzie to lubią, ludzie to kupią
Przyjdą
zobaczą
zapłacą
wyrzucą
Gdy nie mają
to
marzą
Gdy już mają
to najpewniej zostawią
Wszyscy chcą
miękkie podłoże
życie w ciągłym kolorze
o każdej mieć wszystko porze
Gdy sprzedasz już wszystko
Na życia zakręcie
na marzeń Evereście
powtórz sam do siebie
"Lepiej być nie może..."

9779 wyświetleń
103 teksty
7 obserwujących
  • silvershadow

    5 September 2015, 19:44

    Sam na Evereście - przestaje nim być niepodzielone szczęście ...
    Bardzo prawdziwy i niestety pewnie długo jeszcze akualny wiersz. Pozdrawiam.

  • Cicho_ciemny

    5 September 2015, 18:55

    @nicola-57

    faux pas z mojej strony.
    Dziękuje za czujność która mnie zawiodła.
    Pozdrawiam :)

  • nicola-57

    5 September 2015, 18:23

    "Gdy sprzedaż już wszystko". Sprzedaż, czy sprzedasz? :)
    a tekst? bdb. Pozdrawiam:)