Menu
Gildia Pióra na Patronite

tylko przed siebie

Wszystko ma swój kres;
I kiedyś kończy się;
Najsmaczniejszy kęs;
Najcudowniejszy dzień;

Jak zachód kończy dzień;
Epilog książki łam;
Tak wschód otwiera ten;
Nieodkręcony kran;

Wszystko kończy się ;
Wszysto ma swój kres;
Topnieje stary śnieg;
Brzask nowy rzuca cień;

I nowe tomy nam;
Poznawać, zgłębiać bo;
Czas lubi zmienny stan;
Nikt nie okiełznał go;

Do przodu tylko iść;
W nieznane kroczyć wciąż;
Niespodzianek kiść;
Na dalszą drogę wziąć;

Już nie oglądać się;
Za pewnik przyjąć fakt;
Wszystko ma the end;
Niezmienne jest: tik-tak;

Jak most wśród gór we mgle;
Jak w tunelu głębi czerń;
Jak wulkan w którym wrze;
Jak ziemi niezmierzony żleb;

Nieznanym jest co kryje;
Przed nami czas- sadysta;
Co przyszłość nam wyryje;
Ta karta jest wciąż czysta;
Ta karta jest wciąż czysta;
Ta karta jest wciąż czysta...

6422 wyświetlenia
50 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!