Menu
Gildia Pióra na Patronite

O prawdzie

Wszystko można kupić, nawet prawdę.
,,Umarły"

Byłem przekony
Że prawda to posąg
Nie do ruszenia –

Z czasem zmieniam
Swe spostrzeżenia .

76 458 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
  • RozaR

    2 October 2014, 21:06

    Też tak myślę .

  • 2 October 2014, 20:36

    Kupiona prawda to prawda g... warta
    Wygląda na anielską - pochodzi od czarta

  • 13 August 2014, 19:09

    Pewien... podobno człowiek powiedział, że kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą...
    Tylko, że to słowa kłamcy.
    Prawdy nie da się kupić, ale można świat oszukać, że to prawda...
    Pozdrawiam.

  • RozaR

    13 August 2014, 13:32

    Oczywiście.
    Kiedyś córce podarowałem cudowny kasztan - bo gdy go miałem ze sobą nic nigdy mi się złego nie stało. Córka powiedziała a od jak dawna go masz ? -. od rana . Aaaaaa to tak !
    Czyli można nie skłamać a oszukać już tak.!!!!!!!!!!!!
    Podobnie jest z księżmi i ojcem Rydzykiem radiem Maryja. Itp. Polacy poddani są nagonce a dosłownie praniu mózgów. Nieprawdopodobne ? A tak jest !!!!!
    Podaj konkretny zarzut a odeprę go z zachowaniem racjonalizmu i logiki. Zobaczysz że ta manipulacja to łajdactwo konkretne i aktywne z piekła rodem bo z komunizmu.
    Proszę więc oskarżyciela o podanie pierwszego zarzutu.

  • dana1596

    13 August 2014, 12:49

    no to KAŻDY MA SWOJĄ PRAWDĘ, bo każdy jest inny i inaczej odbiera...to jest subiektywizm. Sugerujesz, Grześ, że to co o księżach krąży, to kłamstwa? Hmmm...:)

  • RozaR

    13 August 2014, 11:55

    Nie -nie -jest świat prawdy i kłamstwa.
    A prawda potrafi w historycznym pojęciu przegrać a fausz na wieki okryje pewne zdarzenie i tylko czasami ktoś odkryje i sensacje ogłosi. Np. Maj. Sucharski z Westerplate to nie bohater tylko mięczak. Szymborska to świnia. Wałęsa to ubek itp itp. A z drugiej strony ktoś powie księża to i owo - co nie jest prawdą .

  • dana1596

    13 August 2014, 09:55

    Jezus Chrystus o prawdzie mówił...i cóż z ta prawdą księża zrobili?
    "Wszystko można kupić...", a przede wszystkim "prawdę". Jedna na świecie jest PRAWDA, śmierci nie przekupisz, cała reszta to tylko kwestia ceny...im prędzej w to uwierzysz, Grzesiu, tym lepiej dla Twych przekonań:)
    Pozdrawiam.