Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wszystko mogę
przy tej ,
która mnie umacnia,
na pierwszy gniew,
na ogień
czas przeszły i przyszły
bo wszystko mogę.
Jestem gotów
czuć strach, iść pod wiatr
płynąć pod prąd
i gdyby na głowie stanął
cały znany świat,
bo wszystko mogę.
Jestem gotów
ponownie poznawać
upał, ziąb,
jawę i sen
wspólnie zamykać i otwierać
noc i dzień
bo wszystko mogę.
Gotów jestem
głodem przymierać
słodzić goryczą pragnienie
na walkę o
każdy niezburzony most,
postawiony mur
o ludzi pozostawionych sobie
bo wszystko mogę.
Gotów jestem Też
na odepchnięcie
w samotny wieku kąt
by kontemplować
dotyk Twoich rąk,
aby iść lub zostać
tańczyć lub stać,
siebie dać.
bo wszystko mogę.
Jestem gotów
szukać odpowiedzi,
pytać dlaczego ?
zastanawiać się wspólnie
jak polepszyć wredny los
by trwać wspólnie w miłości
długo i wiernie,
iść razem na przeciw śmierci
w sercu schowanymi słowami
Przyjażń Honor Ojczyzna
bo wszystko mogę.....

14 017 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
  • finezja

    30 January 2021, 08:57

    Piękne to wyznanie. Pozdrawiam serdecznie 🙂