Menu
Gildia Pióra na Patronite

I tak się kończy

Teksty z obrazami - I tak się kończy - exsilentio
I tak się kończy - exsilentio

Wszystko.
Kwiaty, co kiełkują z bólem
Tak blisko,
Słowa, którymi czule
całuje się usta,
Sny bezsenne w gwiazdach
Całe schowane,
Dotknięta nareszcie prawda
Nad wspólnym ranem.
Wygrałeś w końcu, mroku.
Dobiegłem do końca snu
Gotów do skoku.
Na sam lot zabrakło tchu.
Nie pragnę już świata,
Barw, brzasku, nut.
Twarz przy gruncie chce latać,
A serce spadając zaśnie już.
Ostatnie słowo - zaskoczenie,
Że tak się kończy wszystko,
Co chciałem objąć ramieniem
I mieć blisko .

41 485 wyświetleń
573 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!