Menu
Gildia Pióra na Patronite

domino

wszystko jest inne
choć zdaje się
że rzeczy trwają
na swoich stałych miejscach…

ludzie wokół ci sami
te same sprawy
te same ulice
to samo niebo nad nami

wyjął bez ostrzeżenia
jesień z plecaka
z miejsca zmroziła
choć ciepłą przyjść chciała…

speszona się szwenda
cieplejsze dni i noce próbuje dać
choć wie
że nie odwróci już kolejności uczuć…

niekompletność wraz z nią przyszła
dopina się do każdego szczegółu
do myśli każdej
każdego ruchu…

rozplenia się jak chwast
jest już w powietrzu
teraz nawet ono
jest niekompletne…

28.09.2018 8.00

33 639 wyświetleń
279 tekstów
28 obserwujących