Menu
Gildia Pióra na Patronite

Memento wigilii narodzin

Wszystkie mapy
kłamią tej drodze
choć i tak trafisz tam
bez map
wskazówką ci będzie
łuna spadających
gwiazd
piach mijających chwil
nie zachrzęści
pod twymi stopami
ból nie odmrozi
twych dłoni
ani rozkosz
twej skóry
nie zbrązowi
ucichnie wiatr woli
w ocean spokojny
wiekuistej ciszy
a ty spotkasz siebie
wędrowcem
którego próżno czeka
puste miejsce
przy wigilijnym stole
narodzin dziecięcia
nie twojej już
przyszłości.

89 684 wyświetlenia
1387 tekstów
12 obserwujących