Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czas

Wszystkie drogi są kręte jak muszla ślimaka,
Lecz czas po nich nie jeździ w tempie ślimaczym.
Przy każdej drodze samotne stoją drzewa,
Gałęzie wyciągają - wewnętrzna potrzeba.

Czas mandatu nie dostanie za zbyt szybką jazdę,
Pieniądze nie spowolnią tego kierowcy.
Idąc własną drogą nie bójmy się zatrzymać,
Lecz próbujmy czasowi tempa dotrzymać.

13 424 wyświetlenia
74 teksty
3 obserwujących
  • krysta

    7 February 2014, 16:58

    Czas swoim rytmem...2 wersy kończące wiersz - przekonujące.
    Pozdrawiam Weroniko :)