Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Ach gdyby tak wymieszać

wszystkie dotychczas wypowiedziane słowa
dokonane czyny
oddzielić samosiejki – chwasty urodą wabiące

zasiać zalążek dobroci
zebrać kłosy wspaniałomyślności
w pożądaną szlachetność

wówczas wylewałyby
miłosierdziem do bliźniego
ach gdyby tak…

© Krystyna Anna Szklarczyk
27.04.2020r./ 00:10

70 115 wyświetleń
953 teksty
61 obserwujących
  • kati75

    15 April 2021, 20:38

    Pięknie zakwitły słowa🌺🌸🌼🌻💮 pozdrówka ciepłe Krysiu 🙂

    • Cris

      24 April 2021, 03:42

      Dziękuję Kati...odwzajemniam pozdrowienia :)