Menu
Gildia Pióra na Patronite

krzyk

wszyscy krzyczą
okna, drzwi, ściany
świat wydobywa z twardego serca podmuchy nieczułości
zagania gdzieś w boki
i ludzie krzyczą
boją się
zamykają w klatkach bezradne, udręczone dusze
i karmią niczym, bo nic łatwo wchodzi do głowy
nie trzeba myśleć
wystarczy krzyczeć

1132 wyświetlenia
14 tekstów
3 obserwujących
  • Casia

    23 August 2013, 14:15

    Okna, drzwi i ściany są podane jako przykład tego, że krzyczą wszyscy. Może faktycznie źle sformułowane.

  • awatar

    22 August 2013, 18:21

    chyba "wszystko krzyczy", ale może twoje okna są osobowe i drzwi i ściany