Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wszyscy już dawno w beztroskiej
Woni błogości zanurzyli
Ciała i dusze swe
Ty zapaliłeś wieczne brylanty
Na szkarłatnym spokojnym oceanie
By mogły blaskiem otulić mnie
Wzbudzasz letni cichy wiatr
Który pozwala odczuć Twych
Ust słodki pożądany smak
Roztańczone krople sennego deszczu
Delikatnie pobudziły ciało me
Lecz nie mogę odnaleźć
Ciepłej dłoni Twej...

11 363 wyświetlenia
102 teksty
157 obserwujących
  • Nutka67

    4 August 2010, 22:02

    I we mnie obudziła się tęsknota za...

  • 11 May 2010, 20:42

    Żal że mogę tylko wirtualnego plusa postawić:(

  • Goldenrose

    11 May 2010, 18:50

    pięknie ;)

  • Borys

    11 May 2010, 18:01

    Czytając ten wiersz i ja poczułem te krople ;)
    Wywołuje miłe emocje ;) Duży plus !