Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dziady 6....

Wszelako by wiersz ten
Zdał się dla kobiety
Odsłonił po prawdzie
Wszystkie jej zalety

Dyc poeta nieskromnie
Z wiersza żart uczynił
Ale czy przypadkiem
On sam nie zawinił?

Przecież my, kobiety
Sprytne w każdej sprawie
Najlepiej się czujemy
W najdroższej oprawie

Żadna nie jest skromna
Choc tylko udaje
A waszmośc bez kasy
Przeważnie zostajesz

To prawda że anioł
Że tak ciągle płacze
A wy te anioły
Tak chętnie kochacie.

ż

109 507 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • misiek45

    25 April 2012, 05:07

    odpowiedź do wersji Dziady 5 .pps