Menu
Gildia Pióra na Patronite

Razem, lecz osobno

Wszędzie wojny, głód i przemoc,
Ludzi znów ogarnia niemoc.
Czy nie lepiej żyć kochając,
Innych za przyjaciół mając?

Biznesmeni chcą pieniędzy,
Obok ludzie żyją w nędzy.
Gdzie ta miłość, gdzie jest jedność?
Nikt już nie wie co to wierność.

Niestraszne nam powodzie, huragany,
Na to wpływu już nie mamy,
Lecz nauczyć się musimy,
Żyć tu razem - zwyciężymy.

13 391 wyświetleń
74 teksty
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!