Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kulą w płot chybiona...

Wszędzie można miłość spotkać.
Trudniej trafić na tą odpowiednią.
Chybić jak kulą w płot nie sztuka.
Gdy serce wyrywa się do wyznania.

A miłość nie jest miłości równa.
Nie kroczy zacnie tą samą drogą.
W miłości można się zabujać
po same uszy, jak i kit wcisnąć!

Komuś łamiąc serce na długo.
Zależy kim jest ten winny oszust!
Czy po drugiej stronie damą serca,
albo udaje kandydata na męża?

W miłości nie trudno serce upoić,
choć to nie okowita łatwo zbłądzić.
Jak się rozsądku nigdy nie słucha.
Zwykle się mówi o głosie serca.

Na drugie miejsce schodzi logika,
gdy się kocha nie istnieje nic poza
obiektem miłości, liczy się chwila
szczęścia, a nie to co będzie jutro.

93 504 wyświetlenia
895 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!