Menu
Gildia Pióra na Patronite

A jednak. 

Teksty z obrazami - A jednak.  - exsilentio
A jednak. - exsilentio

Wszędzie, dokąd szliśmy,
Szło szczęście samo,
Pod rękę z wiarą.
Świat taki mi się przyśnił.

Dobra, kamienista droga,
Rozmowy z nocą,
A gwiazdy tak migocą!
Jak szept uśmiechniętego Boga.

Będę pamiętał Twoje dłonie,
Stadko spłoszonych motyli,
Gdyśmy radość szyli.
To nieustannie płonie.

Zmierzch zbudził nietoperze.
Wybrałem już drogę,
Po małej sprzeczce z Bogiem.
Nie da się szczerzej.

A jednak byliśmy szczęśliwi!
Te chwile nie miną,
Moja dziewczyno.
Ja Tobie, a Ty mi.

Quid Quidem

41 986 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!