Menu
Gildia Pióra na Patronite

arkana (strofa saficka mniejsza)

Teksty z obrazami - arkana (strofa saficka mniejsza) - Cris
arkana (strofa saficka mniejsza) - Cris

wszechświat nie da się objąć nawet wzrokiem
spójrz lornetuje oczami po niebie
gwiazdy migocą swym wdziękiem, urokiem
uwodzą ciebie

sięgam fantazją pojąć wątpliwości
prawdopodobnie nigdy nie poznam ich
może i jestem z kosmosu w całości
jednak wśród swoich

ile milionów lat świetlnych ma minąć
abyśmy wszyscy ponownie spotkali
przeżyli jeszcze raz świadomie- cofnąć
wzajem kochali

(swiat)ło galaktyk nigdy w nas nie zgaśnie
błyśnie nawet gdy pyłem się staniemy
budząc wiarę w nas- wieka nie zatrzaśnie
gdzieś żyć będziemy

©Krystyna Anna Szklarczyk
20.06.2019r.

obraz z sieci Google,magic-2708958_960_720.jpg

70 254 wyświetlenia
955 tekstów
61 obserwujących
  • Infinite Gentleman Night

    3 July 2021, 07:29

    Przepiękne spojrzenie w światło wszechświata ,życzę Ci Krysiu oby taka wyjątkowa galaktyka nigdy nie zgasła w Twoim spojrzeniu :))🌤🍀

    od Naja i Cris
  • Naja

    23 June 2021, 19:39

    Wyjątkowy wiersz. Ostatnia strofa, to przepiękne, niezwykle trafne epitafium. ❤

    • Cris

      4 August 2021, 04:07

      Elu <3 dziękuję

      od Naja