Menu
Gildia Pióra na Patronite

***


w świadomym ludzkim życiu
umiejętność rozumnego wyboru zaślepia intuicję
doczesność zdaje się ważna,
ponad odkrywaniem tożsamości

a przecież jesteśmy galaktycznymi stworzeniami

wspomniałaś - 'dwa różne światy z nas',
a jednak łączy ten sam pierwiastek duszy
jeśli jestem aniołem w ziemskiej podróży,
kwestią było czasu odnaleźć Ciebie

ziemskim bytem splątałem ścieżki,
byś mogła własne wyprostować
nie słowami zatrzymałem,
a z serca płynącymi myślami
cudem odwzajemniłaś uczucia,
czas najcenniejszy poświęcając

ot tak w strumieniu życia zaczęła się nasza historia,
w drobiazgach codzienności ukryta
jak dzień niepodobny do dnia,
tak myśl, z każdym dniem cenniejsza,
bardziej świadoma i

poznałaś, co znaczy kochać

zdaje się, że rozbudziłem intuicję
wczoraj niepokój koiłaś,
dziś doświadczeniem serca wybierasz miejsce,
gdzie wzrok mój nie dosięga, gdzie cichnie wołanie

częścią jesteśmy niezwykłej podróży,

samotność, nie osamotnienie, pełnią miłości jest,
nie jest sam ten, kto kocha prawdziwie...

8447 wyświetleń
98 tekstów
7 obserwujących
  • fyrfle

    5 June 2018, 16:50

    Tu mogą posypać cukrem fiszek, zeszytów i cmok cmok opinii, gdyż tekst Twój odzwierciedla zasady ojców założycieli portalu - głębię, lirykę, nadnaturalność oraz to coś