Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Wstyd

Wstydzę się ...
Przynosząc Ci jabłko z plastiku ,zły jestem ,że nawet nie ugryziesz.
Słodzę Ci herbatę czterokrotnością przesady,choć wiem... pijesz gorzką.
Włączam Ci horror i denerwuje mnie fakt ,że się z niego nie śmiejesz.
Wstydzę się...
Zrobiłem wydmuszki z wielkich słów..
Tobie danych.
Daliście mi diament swej duszy , który zachłannie zabrałem zostawiając ignorancję.
Wstydzę się...
Sprofanowałem w sobie prawdziwość.
Dziś spoliczkowało mnie sumienie.

8545 wyświetleń
97 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!