Menu
Gildia Pióra na Patronite

żywot

w strach przyobleczony
kolejny krok niepewny
pijanym wzrokiem błądzisz
w poświacie latarni
kolejny dzień umknął
nieprzeżytych chwil

za rogiem czai się bestia
cichym łkaniem wabi

w sklepowym wózku
kilka ochłapów dobytku
wczorajszego życia pamiątki
już nie pamiętasz czyjego
nienapisane kartki
życia nieistotnego

159 239 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • RozaR

    2 February 2018, 21:43

    Życia nieistotnego - dobra puenta .

  • fyrfle

    2 February 2018, 12:22

    Nominejszyn for teksten dej :)