Menu
Gildia Pióra na Patronite

[przedświt]

wstanę
zanim słońce się obudzi
pierwszy wdech
świeże powietrze
zapach kwiatów
zwiastuje coś

pierwsze promienie słońca
muskają moje ręce
będę istnieć tą chwilę
tą jeszcze przed istnieniem reszty świata

chłodne powietrze
przez otwarte okno będzie wpadać
lekki wiaterek
świergot ptaków
jakby wiedziały
że zaraz wstanie słońce

ostatnie krople rosy
łzy owadów
pamiątka po nocy
która zaraz przeminie

718 wyświetleń
7 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!