Menu
Gildia Pióra na Patronite

"KAC"

Wstajesz rano, boli głowa
Świat wiruje, wokół kreci
Nie wypowiesz tego w słowach
Mimo bardzo szczerych chęci

Tupot kota da sie słyszeć
I zegarka stukot wielki
Tu zaczynasz ciężko dyszeć
Szukasz wody, choć kropelki

Cały dzionek jest męczący
Ciepło , zimno, pot i złość
Drżące ręce i głos drżący
Ale dziś dostaniesz w kość

Wczoraj fajnie było milo
Zawirował wczoraj świat
To co pięknym wtedy było
Dzisiaj jest męczące tak

Janusz Dziewanowski

16 693 wyświetlenia
111 tekstów
1 obserwujący
  • Irracja

    27 September 2012, 21:34

    ... "Tupot białych mew" sł.W. Młynarskiego, w wykonaniu W. Gołasa... od razu przypomniała mi się ta piosenka...

    ;-)

  • agniecha1383

    15 September 2012, 11:50

    ja znam...pozdrawiam

  • misiek45

    15 September 2012, 09:35

    Wprawdzie nie znam tego uczucia ,ale wiersz wyszedł Ci świetny-miłego dnia ,pozdrawiam:)