Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wstaje nasz dzień

Wstaje nasz dzień

Pocałuj mnie prędko
Zapomnij o łzach
Nie patrz na szare chmury
Rankiem rosa zmyła brud z chodników
Liście przykleiły się do szyby
Nie patrz tęsknie przez okno
Podejdź i pocałuj
Ptak poderwał się do lotu spłoszony moimi krokami
Słońce nieśmiało spogląda z za chmur
Dotykam ramienia
Budzę ciebie ze snu
Pocałuj
Patrz odważnie
Nie płacz więcej
Nie roń łez
Wstaje dzień
Nasz dzień

Władysław Andrzej Bobrzycki

30 853 wyświetlenia
275 tekstów
14 obserwujących
  • misiek45

    23 October 2012, 15:02

    Uroczy wiersz gdzie jeden czuły pocałunek nawet łzy osuszy-pozdrawiam serdecznie Władku:)

  • słoneczniki

    23 October 2012, 14:45

    Takie poranki zapisuje się w sercu...
    Gdy mamy wsparcie w drugiej osobie nie straszna nam aura za oknem.
    Miłość uczy patrzenia na świat w innych barwach, dostrzegać piękno w banalności i prostocie.
    Jeśli się tylko je dzieli we dwoje...

    Pozdrawiam :)

  • agniecha1383

    23 October 2012, 14:20

    śliczne słowa pocieszenia i te pocałunki na pewno sprawiły że krajobraz za oknem który dopiero co nadchodzi... tak jak opisałeś na dłużej pozostanie... nowy dzień nowa nadzieja:)pozdrawiam