Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dlatego, że jesteś

Wstający świt wzrok oświetla,
ale to ty gwiazdy mi w oczach zapalasz.
A tą mgłę co spojrzenie oblekła,
niczym promieniem słońca, oddalasz.

I rany niezagojone, co serce nękają,
bo są najbardziej bolesne,
nie dzięki światłu krwawić przestają,
ale dlatego, że jesteś.

Tobie...

101 630 wyświetleń
954 teksty
266 obserwujących
  • giulietka

    2 June 2012, 10:08

    Kiedy gasnące słońce
    tęsknotą serca dotknie
    i noc list niedokończony
    cieniem na ustach pisze
    nawet w deszczowe noce
    płoną wciąż świece w oknie
    przykładam ucho do szyby
    i bicie twego serca znów słyszę

    Dziękuję...

  • misiek45

    2 June 2012, 07:38

    Chciało by się dodac- jesteś lekiem na całe zło-ładny wiersz-pozdrawiam i życzę miłego dnia