Menu
Gildia Pióra na Patronite

*** (wstają ze słońcem...)

Wstają ze słońcem
I pną się z nim w niebo
Nie potrzebują do tego niczego
Niezależne i wolne od wszystkiego...

Na pograniczu światów,
Kołyszą się tak spokojnie
Przyjaciele i wrogowie wiatru
Rozśpiewane, skromne i pokorne...

Są małym cudem
wśród niebiańskich stworzeń
Są czymś zwyczajnym
niezauważalnym na drodze

I - tylko proszę - zatrzymaj się czasem
spójrz w niebo i odnajdź tę chwilę
gdy z drzewa się zrywają
Kryjąc wolną duszę wśród piór
wśród wielkich skrzydeł
powietrze lekko rozrywając.

21 549 wyświetleń
318 tekstów
8 obserwujących
  • RozaR

    29 August 2014, 19:00

    Ruda Duszo znam jedynie twe wiersze . Więc tylko je lubię .

  • RudaDusza

    29 August 2014, 17:55

    Hm, nie trzeba mnie lubić, żeby przypiąć fiszkę do mojego tekstu, nie uważasz?

  • RozaR

    29 August 2014, 17:30

    Jestem jednym z 22 osób co ofiarowała fiszkę .

  • RudaDusza

    29 August 2014, 16:42

    Takie odnoszę wrażenie.

  • RozaR

    29 August 2014, 14:59

    Dlaczego nie lubi ?

  • RudaDusza

    29 August 2014, 13:39

    RedRose, dziękuję. A co do RozyR, pan mnie nie lubi ;]

  • RedRose

    28 August 2014, 23:46

    Mam ci śpiewać Roza ? Nie jestem na scenie, jestem pod wierszem.
    Podoba mi się, to moje ostatnie zdanie, a ty sobie ułóż melodię, zabłyśnij ;)

  • RozaR

    28 August 2014, 23:41

    Ciekawy jestem jaką melodię masz RedRose

  • RedRose

    28 August 2014, 23:38

    Mi się podoba. Można by to zaśpiewać jak balladę.

  • RozaR

    28 August 2014, 23:31

    Jak komisowe legendy.