Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Rankiem po rosie~~

Wstać rankiem gdy zacznie się świt
Po łące przechadzać się boso
Gdy słońce zabawia się z mgłą
Popatrzeć jak kwiaty lśnią rosą

Zachwycić się trawy bujnością
Nie zerwać pajęczyn perłowych
Czuć zapach zbudzonej już wiosny
Nauczyć się słuchać jej mowy

A potem się można położyć
By spojrzeć na niebo wysoko
I mrużąc swe oczy przy słońcu
Przyglądać się białym obłokom

Nie spiesząc się wcale z powrotem
Oddechem czuć świeże powietrze
Podsłuchać jak żyje przyroda
Zapragnąć tu wrócić raz jeszcze.

109 502 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • Albert Jarus

    16 April 2013, 20:32

    aż przyjemnie się zrobioło... czekać takich dni

  • Karin2225

    14 April 2013, 16:26

    Ech...zjawiskowe :)

  • Pechowa_

    14 April 2013, 13:07

    Ach.. tak u Ciebie dzisiaj Aniele świeżo pięknie :)

  • panifloyd

    14 April 2013, 11:42

    Pięknie mi czytać takie słowa z samego rana. Pozdrawiam uśmiechem Agnieszko :)

  • Gaia

    14 April 2013, 10:56

    Rozmarzyłaś mnie Agnieszko
    :)

  • 14 April 2013, 10:20

    ..Piękny.

  • Aquarelle

    14 April 2013, 10:01

    Wierszem przywołałaś moje dobre wspomnienia z zeszłego roku.
    Dziękuję za wiersz i echo, które we mnie bije ciepłem.