Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pytanie

Wśród zieleni nad stawem,
błyszczą się złociste kaczeńce.
Cisza przeplata się z śpiewem ptaków.
Pięknie jest dziś w gaju.
Poezją ubieram las budzący się do życia.

Dziś słońce ogrzewa smutne serca.
Nastała radość w duszy,
która szukała pocieszenia.

Gdzieś w błękicie nieba,
ukryła się zagadka.
Którą człowiek rozwiązuje od lat.

Błogosławieni ci, którzy nie wiedzieli
a uwierzyli.

A może słońca czar odpowie na nużące nas pytanie?
Czy ten świat to od Boga dar?

23 998 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!