Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Kto Zwyrodnialcem w tej walce zwanej życiem? "

Wśród zgiełku myśli...
Tych nieuczesanych
Wśród tłumów ludzi:
Kochanych, chcianych
Tych mniej kochanych
Są tacy...ciekawe?
Inni są wyjątkowi...
Tylko to mi przychodzi do głowy
Jeszcze się silę...
Umysł się trudzi
Próbuję zrozumieć
Nie mogę
Ktoś powiedział:
- " Niechciani"
- " Zwyrodnialcy "
- " Odmieńcy "
- " Szaleńcy "
Zabił ich słowem
Kto dał mu takie prawo?
W XXI wieku - Człowieku
Opamiętaj się!
Zabijać świadomie?
Osądzać?
Dobry Panie Boże
Kto " Zwyrodnialcem "
W tej walce zwanej Życiem"
Żyjmy świadomie
Daj mi mądrości
I cierpliwości
Bym zrozumiała:
Sens słowa
Sens milczenia
Sens cierpienia

20.10.2020
12: 12

281 001 wyświetleń
2724 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!