Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wśród ludzi jest się także samotnym.
Antoine de Saint-Exupéry

Kiedy ciężar myśli
wciąż głowę ku ziemi pochyla,
uderzające odgłosy
ludzi obok przytłaczają.

Gdzieś w niemej bliskości innych,
zatapiam się cała
by w niemocy swego krzyku
nie udusić swych myśli.

I choć wciąż wielu nas obok
i gwar życia codziennego
dotyka nas swym czasem,
smutne tango z samotnością odgrywam...

49 607 wyświetleń
440 tekstów
161 obserwujących
  • słoneczniki

    5 November 2014, 19:46

    Po takim tańcu to już tylko depresja....

  • RozaR

    3 November 2014, 21:33

    Tango z samotniścią ?- - a może walc angielski ( niezwykle wolny zatem i nieco nudny )

  • słoneczniki

    3 November 2014, 19:13

    Dziękuję bardzo za te słowa

  • krysta

    2 November 2014, 13:46

    Wspaniały wiersz - świetny przekaz.
    Pozdrawiam.