Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Wśród kwiatów ukrywam miłość.
Ubraną w kolory tego lata.
Kiedy promienie słońca
stroiły moje ciało.

W jesienne dni myślą wracam,
do chwili słonecznej,
barwiącą moją nagą duszę.
I westchnę ukradkiem.

Skryłam pod powieką
przed światem ten czas.
Ze strachu, że zazdrosne oczy
skradną mi cząstkę Ciebie,
którą nosze w sercu.

I to lato gorące lato, które trwa.

23 963 wyświetlenia
235 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!