Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Dziecięca impresja

Wspomnienia
z dzieciństwa mają
zapach jaśminu

po burzy zawsze
świeciło słońce

a ja w kałuży
po kolana
szukałam tęczy

boso przez świat
w podskokach przez życie
łapałam motyle

kolor nieba
odbijał się w moich oczach

w chmurach
płynęło się godzinami

łapiąc wiatr
w skrzydła

latawce wymykały
nam się z rąk

jak czas
który właśnie nas minął.
https://youtu.be/r5CCpYJfPPg

65 882 wyświetlenia
735 tekstów
45 obserwujących
  • szpiek

    1 June 2022, 07:39

    U mnie zamki z polnych kamieni
    oblegane przez ziemniaczanych żołnierzy
    ...

    • kati75

      1 June 2022, 14:20

      My mieliśmy detektywistyczne zabawy,podchody,tropy,szukanie skarbów.A jeszcze budowanie namiotów z kocy,granie na podwórku w państwa i miasta.Zjazd z góry rowerem,włażenie na drzewa,pachty i milion innych rzeczy ....ech to były czasy!😉

      od szpiek
  • 31 May 2022, 20:54

    Zadumałem się :)

    od kati75, yestem, Grafit