Menu
Gildia Pióra na Patronite

Złudzenia

Wspomnienia obudziły się jak dziecko ssące kciuk
spragniona powrotu do przeszłości zrezygnowała z teraźniejszości.
Wróciła do niego wierząc w przeznaczenie
stawiając na przypadek i stare, a zarazem piękne marzenie.
Gdyby mogła nie popełniłaby wtedy błędu,
zaufałaby sobie, a nie jemu.
Nie może, ale wraca pełna nadziei,
że przeszłość mimo, że minęła, jeszcze się zmieni.

18 386 wyświetleń
137 tekstów
2 obserwujących
  • Julka 10

    16 May 2011, 21:51

    Ładne i jak to w życiu ciągle z nadzieją. Ale to co było pięknem..."kiedyś"..nigdy piękne już nie będzie. Tylko "jutro" może przynieść wszystko...bez...złudzenia :):)
    Serdecznie pozdrawiam...Julka